Sök
var returnUrl = webHelper.GetRawUrl(Context.Request);
All Categories
  Menu Close

  Hur får jag billig trimning?

  Hur får jag billig trimning?

  Nedan försöker vi beskriva och guida dig genom hur du kan få lite extra effekt utan att det skall behöva kosta skjortan.

  Montering av luftfilter

  Att montera ett öppet luftfilter eller cold air intake gör att motorn lättare kan få luft in i cylindern. Samtidigt är det en bra idé att montera luftfiltret så att det är kall luft det suger in i istället för t.ex. 40-60 graders luft. Här kan du se ett set för montering av cold air intake och här kan du hitta olika universal luftfilter . Kom ihåg att köpa rengöringsvätskesats för KN filter

  Pris från: 375 - 1300 kr.

  Montering av Oil catch behållare

  Ta bort motorns oljeångor från insugningen med en Oil catch tank. Motorn släpper ifrån sig en del ångor som normalt förs in i motorns insugning. Men genom att ångorna kommer in i motorn sänker man oktantalet och motorn får lättare att baktända/eftertända. En mycket enkel sak är att montera en billig oil catch behållare .

  Pris från: 395 - 435 kr.

  Montering av universal sportkatalysator

  Genom montering en universell sportkatalysator får motorn det lättare att "bli av med avgaserna". Genom att minska motståndet i den ursprungliga katalysatorn får motorn extra effekt. Det finns olika typer av sportkatalysatorer, 200 cellers och 400 cellers. Vid 200 celler är det största flödet genom eftersom det inte finns så mycket material i den. Dock skall du vara medveten om att 400 cellers går lättare igenom besiktningen. Dessutom finns keramisk katalysator och metallkatalysator. Den metalliska katalysatorn är den som är mest tålig vid hård belastning. Köp billig sportkatalysator

  Pris från: 1375 - 2500 kr.

  Montering av större avgassystem / sportavgassystem

  Det ger också extra effekt att montera ett större avgassystem. Du kan antingen göra en "bygg själv avgassystem " eller köpa ett komplett sportavgassystem om det tillverkas några för just din bil. Här hittar du delar för byggprojektet "gör det själv avgassystem med rostfria rör" . Genom att montera ett sportavgassystem får du extra flöde och motorn blir lättare av med avgaserna.

  Pris från: 3000 - 8000 kr.

  Montering av vassa kamaxlar

  Genom montering av vassa kamaxlar ändrar du när motorn får in mest luft i cylindern, samt hur länge ventilerna är öppna och därmed hur många hk motorn har. Om kamaxlarna blir för vassa kan motorn få ojämn tomgång. När du monterar vassa kamaxlar har du några valmöjligheter: Att få dina originalkamaxlar omgjorda eller köpa nya.

  Pris: Ny 2975 - 4500 kr.

  Chiptuning - När du har monterat trimningsdelarna

  När du har monterat de delar du har köpt måste motorn trimmas in med nya delar. Vanligtvis finns det också något att hämta utan att montera trimningsdelar, så det finns definitivt något att hämta igen med chiptuning och OBD tuning .

  Pris från: 3600 kr.