Sök
var returnUrl = webHelper.GetRawUrl(Context.Request);
All Categories
  Menu Close

  Montering av dumpventil diesel

  Montering av Blow off valve diesel/dumpventil diesel - Guide

  Här hittar du hjälp för installation av dumpventil -diesel.

  Köp: Blow off ventil - Diesel

  Dumpventil - montering
  När du skall montera din dumpventil på din dieselbil måste du ha dumpventilen monterad på tryckröret som går från turbon till inloppsgrenröret. Välj en mjuk plastslang. Detta är lättast när du installerar setet från Qualitec.eu

  Montering av lådan
  Lådan som styr när dumpventilen ska öppnas och stängas bör helst sitta inne i bilen så att ingen fukt tränger in i den. Den röda ledningen från lådan skall monteras på en tändningsplus så att den endast får ström när nyckeln är vriden. Den svarta ledningen skall jordas.

  Gul ledning - Gaspedal
  När den gula ledningen monteras på gaspedalen monteras den på ledningen på gaspedalen som ligger på 0 volt när pedalen släpps och 5 volt när pedalen är i botten. Mät spänningen med en multimeter och när kontakten är monterad på gaspedalen.

  Montering av magnetventilen
  Magnetventilen till denna dumpventil skall monteras så att den medföljande gula slangen kan monteras på dumpventilen och över på magnetventilen. Igen från magnetventilen och över till "vakuumförstärkaren". Det finns vanligtvis en "fördelare" där det finns en liten tapp som du kan ta vakuum från.

  Nedan ser du exempel på det lilla vakuumuttaget som vanligtvis finns på dieselbilar.

   

  Vid eventuella frågor kring installation av en dumpventil för dieselbilar, vänligen ring eller skriv till oss på Qualitec.eu